Virhe

Hups, jotain meni vikaan. Kokeile hetken kuluttua uudelleen.

Vahvista

Haluatko varmasti poistaa korin{0}?
Tilauksen arvo on alle 50,00 €. Yleisten toimitusehtojemme mukaisesti emme toimita alle 50,00 € tilauksia. Valitsemalla EI palaat lisäämään tuotteita ostoskoriin. Lekolarin yleiset toimitusehdot eivät tyypillisesti koske sopimusasiakkaitamme. Toivomme myös sopimusasiakkaidemme huomioivan pienten toimitusten merkittävän ympäristövaikutuksen.

Haluatko vahvistaa tilauksen?

Tiedote

Verkkokaupassa ajoittaista hitautta.

Makerspace-tila tukee oppimista mahdollistaen käsillä tekemisen

Hintan koulu on yksi Oulun alakouluista. Yhteistyössä Lekolarin kanssa kouluun on kehitetty Makerspace-tila, joka antaa oppilaille mahdollisuuden yhdistää perinteistä askartelua ja rakentelua ohjelmointiin ja robotiikkaan. Toiminta perustuu kokeilemiseen sekä käsillä tekemiseen. Käsillä tekemisen on huomattu tukevan muuta oppimista. Makerspace-tila on osaltaan auttamassa siinä, että jokainen oppilas löytää oman tapansa oppia.

Makerspace Lekolar Hintan koulu

Hintan koulussa on tällä hetkellä yhteensä noin 400 oppilasta. Koulun opetusmenetelmiä ja oppimisympäristöjä halutaan kehittää jatkuvasti niin, että ne palvelisivat sekä oppilaita että koulun henkilökuntaa mahdollisimman hyvin.

– Haluamme antaa oppilaille mahdollisimman hyvän kasvualustan elämään, kiteyttää luokanopettaja ja innovaatio-opettaja Pekka Pöyhtäri.

Makerspace Lekolar Hintan koulu

Tavoitteena fyysinen oppimisympäristö, joka tukee oppilaan oppimista

Makerspace-tila on osa Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteistä 6Aika-hanketta. Hintan koulu on mukana Oulun osalta hankkeessa.

Koulussa yhdistetyn kirjasto- ja tietokonetilan yhteyteen kehitettiin kokonaan uusi tilakonsepti.

– Aikaisemmin oppimisympäristöt ovat olleet luokkahuoneita, joissa opettaja seisoo edessä ja opettaa sieltä oppilaita. Nykyään oppimisympäristöjä halutaan kehittää koko ajan avoimempaan muotoon. Sen takia lähdimme kehittämään oppimistoriamme siihen suuntaan, että se toimisi avoimena oppimisympäristönä, Pöyhtäri kertoo.

Makerspace Lekolar Hintan koulu

Makerspace-tila mahdollistaa käsillä tekemisen

Käsillä tekeminen on auttanut muuta oppimista hyvin paljon. Oppilas voi kehitellä esimerkiksi prototyyppejä tulevaisuuden tuotteisiin – omia ideoitaan ja innostustaan seuraten.

– Oppilaalle on erittäin tärkeää se, että hän löytää oman tapansa oppia. Joku tykkää opiskella yksinään, toinen ryhmässä. Makerspace-tila tukee sitä, että jokainen saa opiskella tyylillä, jonka kokee itsellensä sopivaksi. Makerspace tuo iloa sekä oppilaille että opettajille, Pöyhtäri hymyilee.

– Oppilaat haluavat oppia lisää – tutustua eri materiaaleihin, kehittää omia ideoitaan ja ajatuksiaan tuotteiksi, joista voi olla heille tai jollekulle muulle hyötyä tulevaisuudessa, Pöyhtäri painottaa.

Makerspace Lekolar Hintan koulu

Lekolar kuuntelee koulua tarkalla korvalla

Hintan koulun ja Lekolarin yhteistyö on jatkunut vielä virallisen hankkeen päättymisen jälkeenkin ja Makerspace-tilaa on viety yhdessä eteenpäin.

– Lekolar kuuntelee koulua hyvin tarkalla korvalla. He kysyvät, mitä me haluamme ja antavat sen perusteella oman ehdotuksensa siitä, miten tarve voitaisiin täyttää. Siinä he ovat todella hyviä, Pöyhtäri kiittelee.

– Merkittävimmät hyödyt yhteistyöstä Lekolarin kanssa ovat tulleet siitä, että me olemme voineet keskittyä omaan ydinosaamiseemme eli opettamiseen, kun Lekolar on keskittynyt omaan osaamiseensa eli oppimisympäristöjen kehittämiseen. Meidän ei siihen tarvitse puuttua. He ovat ammattilaisia. Kerromme vain mitä haluamme ja Lekolar toteuttaa sen meille, Pöyhtäri summaa.

Makerspace Lekolar Hintan koulu

Makerspace-tuotteita

 • Strawbees Quirkbot

  Strawbees Quirkbot

  Tuotenro: 56622
  Quirkbot on yksikkö, joka voidaan ohjelmoida tekemään useita eri asioita eri vaikeusasteilla. Voit myös helposti muuttaa koodaustasi päästäksesi toivottuun lopputulokseen. Käytä yhdessä pakkauksessa olevien Strawbees-osien, moottoreiden, valosensorien ja LED-valojen kanssa. Quirkbot on yksi parhaista tavoista tutkia ohjelmointia, mekaniikkaa ja elektroniikkaa. Ideoita ja vinkkejä löydät Strawbees kotisivuilta. Yli 8-vuotiaille.
  68,00 €
 • Haitta-aineeton
  Strawbees 400 - Inventor kit

  Strawbees 400 - Inventor kit

  Tuotenro: 15194
  Nettohintatuote, ei alennuksia
  42,00 €
 • Haitta-aineeton
  Blue-Bot -lattiarobotti

  Blue-Bot -lattiarobotti

  Tuotenro: 56611
  Nettohintatuote, ei alennuksia
  119,00 €
 • Micro: bit Club luokkapakkaus

  Micro: bit Club luokkapakkaus

  Tuotenro: 56650
  Täydellinen setti koko luokalle. Sisältää 10 mirco: bit korttitietokonetta, 10 USB-kaapelia, 10 paristonpidintä ja 20 AAA paristoa. BBC micro: bit on luottokortin kokoinen tietokone, jota voi koodata, muokata ja ohjata saadaksesi ideasi, ohjelmasi ja applikaatiosi elämään. Oppilat voivat luoda vaikka mitä peleistä ja animaatioista " scrolling storiesiin". Tarvitset vain mielikuvitusta ja luovuutta. BBC micro: bit on täysin ohjelmoitava. Se tarkoittaa sitä, että jokainen LED-lamppu on ohjelmoitavissa erikseen kuten myös sen painikkeet, sisääntulot ja ulostulot, kiihtyvyysanturit, magneetti-ilmaisimet ja Bluetooth. Tämä laite on erinomainen keino omien mirco: bit projektien ja keksintöjen luomiseen. BBC micro: bit kotisivuilla on paljon ohjelmointikoodeja, ohjeita, ja oppituntisuunnitelmia. Mitat 5 x 4 x 1 cm.
  289,00 €
 • Audimax-katsomo

  Audimax-katsomo

  Kolme istuintasoa, takana lokerot istuintyynyille, pyörillä liikuteltava. Tasolle mahtuu 4 aikuista istumaan rinnakkain. Mitat: säilytysasennossa (LxSxK) 225x61x130 cm, avattuna 225x151x130 cm. Runko valkoista melamiinia. Kolme istuintasoa, jotka ovat irrotettavissa toisistaan ilman työkaluja verhoilulevyjen vaihtamiseksi. Verhoilulevyissä 2 vakioväriyhdistelmää. Ylimmäisen tason ja selkänojan verhoiluun saatavissa turkoosi tai antrasiitinvärinen kangas. Keskimmäinen taso aina vaaleanharmaa ja alimmainen taso aina antrasiitinvärinen. Kangas Aura UV, 100% käsitelty polyesteri. 100 000 martindale, UV suojaus, vedenpitävä, Anti-microbikäsittely, Paloluokitus EN 1021-1, SL1.
  Hinta alkaen
  3 320,00 €
 • Klöver-pöytä

  Klöver-pöytä

  Käytännöllinen pöytä, jonka apilamuoto tarjoaa monelle istumapaikan. Pöytälevyn paksuus 20 mm. Korkeapainelaminaatilla pinnoitettua vaneria. Korkeussäätö kaasujousella. Mitat: L153xS120xK68-109 cm.
  Hinta alkaen
  664,00 €
 • Jokum-jakkara 5 kpl:tta

  Jokum-jakkara 5 kpl:tta

  Pakkauksessa 5 kappaletta samanvärisiä jakkaroita. Pinoutuva jakkara. Mitat: leveys 44 x 33,5 cm ja korkeus 44,6 cm. Paino 2,5 kg. Polypropeenia..
  Hinta alkaen
  272,00 €
 • Haitta-aineeton
  Volt istuinrahi, pyöreä, ilman kangasta

  Volt istuinrahi, pyöreä, ilman kangasta

  Tuotenro: 31323
  Mitat: ø 44 cm. Istuinkorkeus 51 cm. Pehmuste vaahtomuovia. 4 pientä tassua. Kangasmenekki 1,4 metriä. Kangas ei sisälly hintaan. Valitse kangas kangaslistasta.
  208,00 €
 • Haitta-aineeton
  Poly C Medium jalkatuella, istuinkorkeus 45 cm

  Poly C Medium jalkatuella, istuinkorkeus 45 cm

  Poly-tuolien materiaalina on vahva ja joustava polyuretaani. Tämä mahdollistaa ergonomisen muotoilun ilman, että tuotteen käyttöiästä tai kestävyydestä tingitään. Tukeva ja joustava Poly tukee erinomaisesti selkää ja sen ergonomia auttaa istumaan paremmassa asennossa. C-malli on pinottavissa neljän tuolin pinoihin ja käännettynä ripustettavissa pöytään. Jalkatuki on säädettävä. Istuin polyuretaania, runko pulverimaalattu RAL 9006. Istuinkorkeus 45 cm, istuinleveys 38 cm ja istuinsyvyys 34 cm.
  Hinta alkaen
  103,20 €
 • Haitta-aineeton
  12:38 Pöytä HT, 180 x 80 cm

  12:38 Pöytä HT, 180 x 80 cm

  Pöydän kansi on korkeapainelaminaattia. Korkeus 72 cm. Runko hopeanharmaa RAL 9006. Säädettävät jalat.
  Hinta alkaen
  241,00 €
 • Haitta-aineeton
  Snake kulmarahi 45 astetta

  Snake kulmarahi 45 astetta

  Mitat: istuinkorkeus 43 cm, syvyys 50 cm. Vaahtomuovitäyte. Yhdisteltävissä muihin rahimoduuleihin. Verhoiltu X2-vakiokankaalla. Jalat hopeanharmaata teräsputkea, RAL 9006.
  Hinta alkaen
  252,00 €
 • Haitta-aineeton
  Snake rahi selkänojalla 45 astetta K115

  Snake rahi selkänojalla 45 astetta K115

  Yhdistettävissä muihin rahimoduuleihin. Verhoiltu X2 -vakiokankaalla. Mitat L85xS70xK115 cm. Istumakorkeus 43 cm, istumasyvyys 58 cm.
  Hinta alkaen
  456,00 €
Oletko unohtanut salasanasi?

Haluatko tehdä ostoksia?

Jokaisen käyttäjän tulee rekisteröityä verkkokauppaan ja luoda henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Huom! Emme tee kuluttajakauppaa. Lekolar-Printel Oy:n asiakkaita ovat kaupungit ja kunnat, sekä niille peruspalveluita tuottavat yritykset.

Rekisteröidy

Vaihda salasana

Unohditko salasanasi? Tilaa sähköpostiisi ohjeet salasanan uusimiseen.