Virhe

Hups, jotain meni vikaan. Kokeile hetken kuluttua uudelleen.

Vahvista

Haluatko varmasti poistaa korin{0}?
Tilauksen arvo on alle 50,00 €. Yleisten toimitusehtojemme mukaisesti emme toimita alle 50,00 € tilauksia. Valitsemalla EI palaat lisäämään tuotteita ostoskoriin. Lekolarin yleiset toimitusehdot eivät tyypillisesti koske sopimusasiakkaitamme. Toivomme myös sopimusasiakkaidemme huomioivan pienten toimitusten merkittävän ympäristövaikutuksen.

Haluatko vahvistaa tilauksen?

Robotiikan avulla suomen kielen ja ohjelmoinnin pariin


Pieni ja kodikas korttelipäiväkoti Saturnuksessa Riihimäellä toimii kolme lapsiryhmää joita ohjaa joukko innokaita ja sydämellisiä aikuisia. Päiväkodissa hyödynnetään arjessa hienolla tavalla ohjelmallista ajattelua ja tuodaan robotiikka ja ohjelmointi osaksi päiväkodin arkea.


Aamupiiri alkaa ja lapsijoukko keskittyy seuraamaan, mitä lastentarhanopettaja Rea Vähämäen piirustustaululle hahmottuu. Robotti!

Nämä kolme-viisivuotiaat tietävät, mitä hauskaa se tarkoittaa. Aamupiirissä seuraa iloinen robolaulu, mukaansa tempaava robotanssi sekä kaverin ohjelmointia.

Yksi kerrallaan lapset saavat eläytyä robotin rooliin ja kaveri taas keskittyy ohjelmoimaan liikkeitä eteen, sivulle ja käänny komennoin. Kaikki tämä itse askarrelluilla pahvirooliasulla ja kaukosäätimellä. Piirin jälkeen siirrytään seuraavaan huoneeseen hyppien ja pyörien, seuraamalla maahan asetettuja merkkejä. Tätä on toiminnallinen ohjelmoinnin opettelu!

   
Monilukutaito ja tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen ovat osa varhaiskasvatussuunnitelmaa. Usein ohjelmointi ja robotiikka koetaan irralliseksi, muusta toiminnasta erilliseksi ohjelmanumeroksi. Saturnuksessa robotiikka ja ohjelmallisen ajattelun hyödyntäminen on rakennettu sisään toimintaan.


Saturnuksen lapsista yli 50 % puhuu muuta kieltä kuin suomea äidinkielenään. Saturnuksessa roboja ja ohjelmallista ajattelua hyödynnetään myös suomen kielen oppimiseen. Motivaatio käyttää kieltä on hurja, kun halutaan ohjelmoida kaveri hyppimään eteenpäin tai ohjata söpö robotti oikeaan kohteeseen.

 
Pienryhmä lapsia kokoontuu lattialle syksyisen kuvalaudan ympärille. Tehtävänä on antaa hauskalle leppäkertun näköiselle Blue-Botille komentoja, joilla se löytää laudalta esimerkiksi sateenvarjon. Kaikkia naurattaa kun robotti lähtee surisemaan kohti kohdetta. Samalla lapset oppivat uusia sanoja huomaamattaan. Eräskin ummikkona ryhmään tullut lapsi jännittää silminnähden ryhmään liittymistä. Yhdessä ohjelmointi saa tälläkin lapsella silmät kirkkaiksi. Kaikki pääsevät vuorollaan ohjelmoimaan, kaikki osaavat ja kaikkia naurattaa.


Lapset testaavat palapelipohjaista KUBO-robottia, joka seuraa ennalta annettuja ohjeita. Lekolarin kehityspäällikö Mikko Kyrö mukana toiminnassa.

Saturnuksessa osataan tuoda monilukutaito lähelle lapsia tavoilla, jotka auttavat lapsia kasvussa ja kehityksessä ja tuovat rakennetta koko päiväkodin toimintaan. Päiväkodin ilmapiiri on kiireetön ja selkeä, aikataulut on luotu lasten ehdoilla ja päiväkodissa on selvästi hyvä olla. Lastentarhanopettaja Rea Vähämäen oivallus kertoo paljon: ”Arkielämässähän lapsi ohjelmoi itseään toimimaan”.

 
Riihimäen kaupunki on halunnut robotiikan ja ohjelmoinnin koko kaupungin teemaksi. Lekolarin robotteja on tilattu Saturnukseen puoli vuotta aikaisemmin, ja nyt ne ovat jo saumaton osa päiväkodin toimintaa. Näitä taitoja tullaan tulevaisuudessa tarvitsemaan yhä varhaisemmassa vaiheessa.

Robotiikkaa päiväkotiin

 • Haitta-aineeton
  Aktiivista ohjelmointia

  Aktiivista ohjelmointia

  Tuotenro: 56624
  Nettohintatuote, ei alennuksia
  59,00 €
 • Haitta-aineeton
  Cubetto, puinen robotti

  Cubetto, puinen robotti

  Tuotenro: 56621
  Cubetto on ystävällinen, puinen robotti, joka opettaa lapsille ohjelmoinnin perusteet leikin avulla. Setissä on puinen robotti, ohjauspaneeli, koodauspalat ja maailman kartta-kangasmatto sekä tarinakirjanen. Päätä aluksi minne haluat robotin kulkevan, aseta koodauspalat ohjauspaneeliin ja paina GO. Maton mitat 1 x 1 m, materiaali polyesteri. Robotti puuta ja ABS-muovia. Yli 3-vuotiaille.
  255,00 €
 • Haitta-aineeton
  Blue-Bot -lattiarobotti, 6 kpl luokkapakkaus

  Blue-Bot -lattiarobotti, 6 kpl luokkapakkaus

  Tuotenro: 56619
  Nettohintatuote, ei alennuksia
  719,00 €
 • Haitta-aineeton
  Blue-Bot -matot 3 kpl

  Blue-Bot -matot 3 kpl

  Tuotenro: 56618
  Nettohintatuote, ei alennuksia
  125,00 €
 • Haitta-aineeton
  Blue-Bot -läpinäkyvä ruudukkomatto

  Blue-Bot -läpinäkyvä ruudukkomatto

  Tuotenro: 56628
  Nettohintatuote, ei alennuksia
  29,00 €
 • Osmo Coding Awbie Game

  Osmo Coding Awbie Game

  Tuotenro: 56687
  Nettohintatuote, ei alennuksia
  71,00 €
 • Osmo Creative Kit

  Osmo Creative Kit

  Tuotenro: 56683
  Nettohintatuote, ei alennuksia
  97,00 €
Oletko unohtanut salasanasi?

Haluatko tehdä ostoksia?

Jokaisen käyttäjän tulee rekisteröityä verkkokauppaan ja luoda henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Huom! Emme tee kuluttajakauppaa. Lekolar-Printel Oy:n asiakkaita ovat kaupungit ja kunnat, sekä niille peruspalveluita tuottavat yritykset.

Rekisteröidy

Vaihda salasana

Unohditko salasanasi? Tilaa sähköpostiisi ohjeet salasanan uusimiseen.