Virhe

Hups, jotain meni vikaan. Kokeile hetken kuluttua uudelleen.

Vahvista

Haluatko varmasti poistaa korin{0}?
Haluatko varmasti poistaa tuotteen?
Tilauksen arvo on alle 50,00 €. Yleisten toimitusehtojemme mukaisesti emme toimita alle 50,00 € tilauksia. Valitsemalla EI palaat lisäämään tuotteita ostoskoriin. Lekolarin yleiset toimitusehdot eivät tyypillisesti koske sopimusasiakkaitamme. Toivomme myös sopimusasiakkaidemme huomioivan pienten toimitusten merkittävän ympäristövaikutuksen.

Haluatko vahvistaa tilauksen?
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Puhelinlinjassamme on tilapäinen häiriö, jota korjataan parhaillaan. Pahoittelemme suuresti tästä aiheutuvaa haittaa! Asiakaspalvelumme auttaa sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@lekolar.fi


YK:n kestävän kehityksen tavoitteet Lekolarin toiminnassa

Lekolar on Pohjoismaiden johtava koulujen ja päiväkotien tavarantoimittaja. Suunnittelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa nykyaikaisia kouluja ja päiväkoteja ja vaikutamme siten siihen, millaisissa ympäristöissä lapset ja nuoret kasvavat. Se on tärkeä tehtävä ja valtava vastuu.

Meidän vastuullamme on myös se, että luomamme oppimisympäristöt ovat kaikin tavoin kestäviä. Lapsilla ja kasvattajilla on oikeus haitta-aineettomaan koulu- ja työympäristöön. Luokkahuoneita mukautetaan tulevaisuutta varten luomalla tiloja, joita voidaan muunnella ja uudistaa samalla kun tuotteistamme tulee ympäristö- ja ilmastoystävällisempiä. Näitä tuotteita voidaan käyttää pidempään, ja useita kertoja. Kun nostamme katseemme ja katsomme kauemmas, olemme mukana luomassa kestävää kouluympäristöä, jossa oppiminen on kaiken keskipiste.

Maailma kulkee kohti vuotta 2030, jolloin YK:n kestävän kehityksen tavoitteet olisi määrä saavuttaa. Me Lekolarilla näemme, että voimme olla mukana ratkomassa monia haasteita matkan varrella. Uskomme vahvasti siihen, että tuotantoa ja kulutusta voi muuttaa kestävämpään suuntaan – siksi olemme laatineet kestävän liiketoiminnan tavoitteet vuodelle 2030 jo nyt.

Valitut YK:n kestävän kehityksen tavoitteet, joihin omalla toiminnallamme panostamme

Perille päästäkseen on hyvä tietää, minne on matkalla. Se sopii mielestämme hyvin tunnuslauseeksi. Ei kuitenkaan ole aina helppoa tietää, mikä olisi huomisen kannalta paras vaihtoehto. Aivan kaikkeen meillä ei vielä ole valmiita ratkaisuja, mutta olemme määritelleet viisi osa-aluetta, joihin panostamalla voimme vaikuttaa yhteisten globaalien tavoitteiden edistämiseen:

• Vuoteen 2030 mennessä 80 % valikoimastamme on kiertotalouden mukaista.

• Vuoteen 2030 mennessä 80 prosenttia ostoistamme tarkastetaan toimittajille asettamiemme vaatimusten mukaisesti. Tarkastukset priorisoidaan toimittajien riskiarvioinnin perusteella.

• Vuoteen 2030 mennessä olemme vähentäneet hiilidioksidipäästöjämme 50 % vuoteen 2019 verrattuna.

• Vuoteen 2030 mennessä 100 % tuotteissamme ja pakkauksissamme käytetyistä puupohjaisista materiaaleista on FSC- tai PEFC-sertifioituja.

• Vuoteen 2030 mennessä missään myymässämme tuotteessa ei ole PVC:tä. Vuoteen 2024 mennessä missään alle 3-vuotiaille lapsille tarkoitetussa tuotteessa ei ole PVC:tä.

Hyödynsimme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita määritellessämme omia kestävän liiketoimintamme suuntaviivoja. Pohdimme eri näkökulmista niiden haasteita, riskejä ja mahdollisuuksia - niin planeetallemme, yhteiskunnallemme kuin meille yhtiönä. Näin työmme perustaksi valikoitui kuusi tavoitetta, joiden toteutumiseen me Lekolarilla voimme osaltamme vaikuttaa.

TAVOITE 3. TERVEYTTÄ JA HYVINVOINTIA

Kaikilla kouluympäristöissä oleskelevilla lapsilla, kasvattajilla ja opettajilla on oikeus terveelliseen ja turvalliseen arkeen. Haluamme vähentää ympäristölle ja terveydelle haitallisia aineita päiväkodeissa ja kouluissa. Huolehdimme siitä, että asiakkaidemme on helppo valita kestäviä ja korkealaatuisia tuotteita. Teemme tämän asettamalla tiukkoja vaatimuksia tuotteidemme laadulle ja turvallisuudelle sekä käyttämällä tuotteissamme selkeitä merkintöjä.

TAVOITE 4. HYVÄ KOULUTUS

Lekolarin tuotteet tarjoavat opettajille ja varhaiskasvattajille parhaat edellytykset ja työkalut lasten ja nuorten opettamiseen ja kasvattamiseen. Tarjoamme laajan valikoiman huolellisesti valittuja tuotteita, jotka tekevät oppimisympäristöstä turvallisen, innostavan ja osallistavan. Monet niistä on suunniteltu erityisesti auttamaan lapsia saavuttamaan oppimispotentiaalinsa – aiemmasta osaamisesta tai sukupuolesta riippumatta.

TAVOITE 8. IHMISARVOISTA TYÖTÄ JA TALOUSKASVUA

Lekolar on Pohjoismaiden suurin koulujen ja päiväkotien kalusteiden, sisustusratkaisujen ja tarvikkeiden toimittaja. Pyrimme jatkuvasti löytämään uusia ratkaisuja, joiden avulla nykyisiä resursseja hyödynnetään tehokkaammin ja ympäristövaikutuksia vähennetään. Myymiemme tuotteiden valmistaminen lisää työllisyyttä ja parantaa toimeentuloa eri maissa. Asettamalla korkeita vaatimuksia toimittajillemme – ja heidän toimittajilleen – tuemme myös kehitystä kohti maailmaa, jossa kaikilla työntekijöillä on turvalliset ja yhtäläiset työehdot, ja jossa lapset saavat työnteon sijasta leikkiä.

TAVOITE 12. VASTUULLISTA KULUTTAMISTA

Pidämme hankintaprosessissamme erittäin tärkeänä sitä, miten ja millaisista materiaaleista tuotteet valmistetaan ja mitä niille tapahtuu elinkaarensa lopussa. Tämä edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä ja vähentää jätettä. Toimimme aktiivisesti erilaisissa alan hankkeissa vähentääksemme ihmisiä ja ympäristöä vahingoittavien kemikaalien käyttöä. Kestäviä tuotteita ja perusteellista tietoa tarjoamalla annamme myös asiakkaillemme mahdollisuuden esittää aiempaa tiukempia vaatimuksia hankintoja tehdessään ja siten tukea kestävää kehitystä.

TAVOITE 13. ILMASTOTEKOJA

Suuri osa tuotteistamme valmistetaan ulkomailla ja toimitetaan useisiin eri maihin. Tavoitteenamme on vähentää tuotteidemme valmistuksesta ja kuljetuksesta aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä. Kiertotalouteen perustuvat kalusteratkaisut ovat tärkeä tekijä, kun haluamme vähentää hiilidioksidipäästöjä. Menestyksen tärkeä avain on yhteistyö muiden toimijoiden kanssa. Meidän on tietenkin tehtävä oma osamme. Mutta yhdessä voimme tehdä vielä enemmän.

TAVOITE 15. MAANPÄÄLLINEN ELÄMÄ

Lekolar pyrkii varmistamaan, että huonekaluissamme ja pakkauksissamme käytetty puu on peräisin kestävästä metsätaloudesta. Tavoitteemme on, että 100 % puupohjaisista materiaaleista tuotteissamme ja pakkauksissamme on FSC- tai PEFC-sertifioituja viimeistään vuonna 2030. Sertifioinneilla pyritään muun muassa varmistamaan biologinen monimuotoisuus, vastuullinen puunkorjuu ja metsätyöntekijöiden hyvät työolot.

Oletko unohtanut salasanasi?

Haluatko tehdä ostoksia?

Jokaisen käyttäjän tulee rekisteröityä verkkokauppaan ja luoda henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Lekolar-Printel Oy:n asiakkaita ovat kaupungit ja kunnat, sekä niille peruspalveluita tuottavat yritykset. Valitettavasti emme myy yksityishenkilöille.

Rekisteröidy

Vaihda salasana

Unohditko salasanasi? Tilaa sähköpostiisi ohjeet salasanan uusimiseen.