Virhe

Hups, jotain meni vikaan. Kokeile hetken kuluttua uudelleen.

Vahvista

Haluatko varmasti poistaa korin{0}?
Haluatko varmasti poistaa tuotteen?
Tilauksen arvo on alle 50,00 €. Yleisten toimitusehtojemme mukaisesti emme toimita alle 50,00 € tilauksia. Valitsemalla EI palaat lisäämään tuotteita ostoskoriin. Lekolarin yleiset toimitusehdot eivät tyypillisesti koske sopimusasiakkaitamme. Toivomme myös sopimusasiakkaidemme huomioivan pienten toimitusten merkittävän ympäristövaikutuksen.

Haluatko vahvistaa tilauksen?
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Puhelinlinjassamme on tilapäinen häiriö, jota korjataan parhaillaan. Pahoittelemme suuresti tästä aiheutuvaa haittaa! Asiakaspalvelumme auttaa sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@lekolar.fi

Varsa-tuoli esillä Designmuseossa

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Varsa-tuoli esillä Designmuseossa

Helsingin Designmuseossa on Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi täysin uudistettu kokoelmanäyttely. Utopia nyt -näyttely avaa suomalaista muotoiluhistoriaa ja kertoo muotoilun olennaisesta roolista suomalaisen hyvinvointivaltion kehityksessä. Yksi osa näyttelyä on Prosessihuone, jossa avataan muotoilun arkea ja sitä, mitä tapahtuu ennen kuin esineestä tai palvelusta tulee valmis tuote. Prosessihuoneessa on Nokian kännyköiden, Rovion pelien ja Aalto-maljakon lisäksi esillä uutuustuotteemme Varsa-tuoli. 

Varsa-tuoli Designmuseossa Lekolar Alastek

Alastekin Varsa-tuoli on suunniteltu yhdessä Muotohiomon muotoilijoiden Pekka Toivasen ja Sami Laineen sekä Vantaan Martinlaakson koulun oppilaiden kanssa. Koulussa toteutettiin kouluruokailuun liittyvä palvelumuotoiluprojekti, joka on nyt esillä Designmuseossa. Näyttelyssä seurataan projektia vaiheittain alusta loppuun; ideasta valmiiksi tuotteeksi. Designmuseon näyttelystä voit lukea lisää täältä

 

Varsa-tuoli Designmuseossa Lekolar Alastek prosessin esittely

”Kaikki lähti aidosta käyttöympäristöstä ja kouluruokailuprojektista, jonka teimme Vantaalla. Siellä näimme käytännössä miten tärkeää tuolin sopivuus eripituisille ja -ikäisille lapsille on - kuitenkaan unohtamatta aikuisia käyttäjiä. Tuolin suunnittelussa on huomioitu istumismukavuuden lisäksi sen toimivuus osana julkista tilaa. Tuoli on helppo ripustaa pöydän reunalle siivouksen ajaksi ja puumateriaali tuo lämpimän kosketuksen tilaan. Samalla on kuitenkin huomioitu värivaihtoehtojen soveltaminen siten, että Varsa sopeutuu visuaalisesti ympäristöönsä”, kertoo sisustusarkkitehti Pekka Toivanen.

Varsa-tuolin kehittämiseen ja testaamiseen on osallistunut koululaisia 

”Tuolin kehitys lähti suunnitteluprojektista Martinlaakson koulussa Vantaalla, jossa oppilaat osallistuivat muotoiluun. Myöhemmin testasimme tuolia eri lapsilla ja keräsimme heiltä palautetta. Muiden käyttäjien palaute koulu- ja julkitilaympäristöstä kerättiin prototyypin avulla suunnitteluvaiheessa”, lisää Toivanen. 

Tuolin suunnitteluun osallistuneella Sami Laineella on laaja kokemus tuotemuotoilusta. ”Varsa on puutuoli, mutta sen rakenteessa on hyödynnetty metalliputkea selkänojan ja istuimen yhdistämiseen. Ratkaisu tuo visuaalista keveyttä tuolille. Puu ja vaneri ovat paitsi kauniita, myös kestäviä ja ekologisia valintoja, jotka tuovat julkitilaan aitojen materiaalien tunnun”.

 Varsa-tuoli Designmuseossa Lekolar Alastek 2017

Julkaistu 28.2.2017

Oletko unohtanut salasanasi?

Haluatko tehdä ostoksia?

Jokaisen käyttäjän tulee rekisteröityä verkkokauppaan ja luoda henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Lekolar-Printel Oy:n asiakkaita ovat kaupungit ja kunnat, sekä niille peruspalveluita tuottavat yritykset. Valitettavasti emme myy yksityishenkilöille.

Rekisteröidy

Vaihda salasana

Unohditko salasanasi? Tilaa sähköpostiisi ohjeet salasanan uusimiseen.