Sail for Good - Global Classroom
Koulu purjeveneessä: Miten onnistuu oppiminen maailman merillä?
Kesäkuussa 2016 Meretniemen perhe aloittaa kuuden vuoden purjehduksen maailman ympäri. Perheen lapset käyvät koulua purjeveneessä hyödyntäen digitaalisia opiskelumahdollisuuksia. Purjehduksen ympärille kasvanut Sail for Good -projekti kokosi alan asiantuntijat keskustelemaan erilaisista oppimistavoista, koulutusviennistä ja digitaalisen oppimisen mahdollisuuksista.
Sail for Good – Global Classroom -tapahtuma toimi lähtölaukauksena kuuden vuoden mittaisen maailmanympäripurjehduksen ympärille rakennetulle oppimis- ja koulutusvientiprojektille. Tapahtumassa heräteltiin keskustelua tulevaisuuden taidoista, joihin koulun tule lapsia valmentaa. Tarvitaanko niiden oppimiseen kouluympäristöä vai voiko oppiminen tapahtua missä vain? Mitä mahdollisuuksia digitalisaatio tarjoaa Suomen koulutusviennille ja miten koulut voivat hyödyntää matkaa opetuksessaan?
Voit seurata Meretniemen perheen matkaa Instagramissa, Facebookissa, Twitterissä ja heidän nettisivuillaan. Lekolar on mukana purjehduksessa ja seuraamme itsekin mielenkiinnolla matkan etenemistä. Tämä kunnianhimoinen projekti vie Suomea koulumaailman kartalle ja saamme varmasti arvokasta tietoa uusista opetusmahdollisuuksista sekä oppimisympäristöistä. Sail For Good on ilmiöpohjaista oppimista parhaimmillaan!
Tilaisuudessa sai tutustua Swan 57 -veneeseen virtuaalilasien avulla.
Pääministeri Juha Sipilä kuunteli kiinnostuneena kuinka Lekolar tukee digitaalista oppimista ja mitä meillä on tarjota tulevaisuuden oppimisympäristöjä ajatellen.
Päivä sattui olemaan yksi kesän ensimmäisistä aurinkoisista päivistä ja tapahtuman tunnelma oli sen mukainen. Lekolar kiittää kaikkia osallistujia ja yhteistyökumppaneita hienosta tapahtumasta!
Olkoon Meretniemen perheellä tuulta purjeissaan!
Julkaistu 1.6.2016