Virhe

Hups, jotain meni vikaan. Kokeile hetken kuluttua uudelleen.

Vahvista

Haluatko varmasti poistaa korin{0}?
Haluatko varmasti poistaa tuotteen?
Tilauksen arvo on alle 50,00 €. Yleisten toimitusehtojemme mukaisesti emme toimita alle 50,00 € tilauksia. Valitsemalla EI palaat lisäämään tuotteita ostoskoriin. Lekolarin yleiset toimitusehdot eivät tyypillisesti koske sopimusasiakkaitamme. Toivomme myös sopimusasiakkaidemme huomioivan pienten toimitusten merkittävän ympäristövaikutuksen.

Haluatko vahvistaa tilauksen?
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Puhelinlinjassamme on tilapäinen häiriö, jota korjataan parhaillaan. Pahoittelemme suuresti tästä aiheutuvaa haittaa! Asiakaspalvelumme auttaa sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@lekolar.fi

Kestävä tulevaisuus rakentuu selkeillä yhteisillä askelilla

Askellamme yhdessä kohti vastuulliselle toiminnalle asettamiamme tavoitteita − välillä ottaen pieniä askelia ja ajoittain aimo harppauksia. Juuri julkaistu vastuullisuusraporttimme kokoaa yhteen vuoden 2021 tärkeimmät vastuullisuustyömme saavutukset ja tulevat tavoitteet.

Vastuullisuus_uutinen.jpg

Maailmaa ei muuteta yksin

Kestävää tulevaisuutta ei voi kukaan rakentaa yksin. Lekolarin arvoista ”yhteistyö” korostuu myös vastuullisuustyössämme – teemme tiivistä yhteistyötä konsernimme kaikilla tehtävätasoilla, yhdessä viranomaisten, alan ammattilaisten ja erityisesti tuotteita valmistavien ja toimittavien tahojen kanssa saavuttaaksemme asettamamme tiukat tavoitteet.

Markkinajohtajan asemassa olemme kaikissa toimintamaissamme merkittävä tarvikkeiden ja kalusteiden toimittaja isoon osaan pohjoismaisia kouluja ja päiväkoteja. Isona toimijana kannamme suurta vastuuta lasten ja nuorten arkiympäristöissä olevien tuotteiden turvallisuudesta. Vaikutamme valmistajille asettamiemme vaatimusten ja valvonnan kautta merkittävästi myös toimittajaverkoston vastuullisuustekemisen kehittymiseen suotuisaan suuntaan.

”Suomen johtoryhmä ja koko konsernimme johto on vahvasti sitoutunut yhteisiin vastuullisuustavoitteisiimme. Nämä näkyvät vahvasti niin strategiassamme kuin arkityössämmekin. Tarkastelemme vastuullisuutta toki myös Suomen näkökulmasta käsin; niin oman toimintamme, paikallisen toimittajaverkostomme sekä asiakkaidemme tarpeiden näkökulmasta” kertoo Lekolarin toimitusjohtaja Taneli Kivistö.

Tavoitteet saavutetaan systemaattisella työllä ja uteliaisuudella ympäröivää maailmaa kohtaan

Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme turvallisia tuotteita kasvu- ja oppimisympäristöihin nyt ja tulevaisuudessa. Olemme asettaneet hyvin konkreettisia tavoitteita kestävän liiketoimintamme kehittämiselle ja teemme systemaattista työtä niiden saavuttamiseksi, niin omassa toiminnassamme kuin yhdessä toimitusketjumme kanssa. Haluamme jatkuvasti kasvattaa osaamista ja ymmärrystä ympäristövaikutuksistamme ja keskittyä erityisesti asioihin, joissa tekojemme vaikuttavuus on suurinta.

Selkeät tavoitteet ohjaavat toimintaa, mutta on myös osattava aktiivisesti kuunnella, oppia ja kiinnostua siitä, mihin maailma on menossa.  

Kiertotalous alkaa jo suunnittelupöydältä

Kiertotalous on tämän hetken yksi kiinnostavimmista teemoista kalusteliiketoiminnassamme. Tällä hetkellä panostamme kiertotalouden näkökulmien tutkimiseen liiketoimintamme kannalta. Mitä se merkitsee tuotteidemme osalta? Millaisia innovaatioita raaka-aineiden käytössä tulee tapahtumaan? Kierrätetystä muovista valmistettu, Joutsenmerkin saanut oppilastuolimme Karoline, on yksi innovatiivisen suunnittelun tulos. Vuoden 2021 aikana olemme myös selvittäneet kaikkien kalusteidemme kierrätettävyyden.

Kemikaalit keskiössä

Kemikaalit ja haitallisten aineiden esiintyminen lapsille ja nuorille suunnatuissa tuotteissa ovat olleet jo vuosia keskeisellä sijalla tuotetyössämme, koska tuotteitamme käyttävät lapset ja nuoret ovat erityisen herkkiä haitallisille kemikaaleille. Valtaosalla tuotteistamme on jo pitkään ollut EU:n lainsäädännön asettamia raja-arvoja tiukemmat vaatimukset haitallisten kemikaalien osalta. Voimmekin ylpeydellä todeta, että lähes kaikki valikoimamme leikkivälineet ovat vapaita haitallisista kemikaaleista −  92 % leluista ja tarvikkeista ovat saaneet haitta-aineeton merkin, joka takaa, että ne eivät sisällä lapsille haitallisia kemikaaleja.

”Innolla odotamme, että pian Suomessa julkaistava julkisten hankintojen Green Deal -sopimus täydentyy myös sisäleikkivälineitä koskevilla kriteereillä. Pian julkaistava kriteeristö helpottaa julkisia hankintoja tekeviä tahoja varmistamaan kemikaaliturvalliset leikkivälineet varhaiskasvatukseen.  Olemme rakentaneet jo vuosia valikoimamme vastaamaan jopa näitäkin tiukempia kriteereitä kemikaalien osalta. Iloksemme asiakkaillemme on nyt jo tarjolla laaja valikoima kemikaaliturvallisia tuotteita ja ne löytyvät helposti verkkokaupastamme haitta-aineeton -symbolimme avulla. ” toteaa Lekolarin markkinointipäällikkö Sanna Fredriksson.

Vastuullisuusraportti_2022cover_web.jpg
Tutustu Lekolarin vastuullisuusraporttiin täällä >>

Lisätietoa:
Sanna Fredriksson
Lekolar, markkinointipäällikkö
sanna.fredriksson@lekolar.fi

Oletko unohtanut salasanasi?

Haluatko tehdä ostoksia?

Jokaisen käyttäjän tulee rekisteröityä verkkokauppaan ja luoda henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Lekolar-Printel Oy:n asiakkaita ovat kaupungit ja kunnat, sekä niille peruspalveluita tuottavat yritykset. Valitettavasti emme myy yksityishenkilöille.

Rekisteröidy

Vaihda salasana

Unohditko salasanasi? Tilaa sähköpostiisi ohjeet salasanan uusimiseen.