Virhe

Hups, jotain meni vikaan. Kokeile hetken kuluttua uudelleen.

Vahvista

Haluatko varmasti poistaa korin{0}?
Tilauksen arvo on alle 50,00 €. Yleisten toimitusehtojemme mukaisesti emme toimita alle 50,00 € tilauksia. Valitsemalla EI palaat lisäämään tuotteita ostoskoriin. Lekolarin yleiset toimitusehdot eivät tyypillisesti koske sopimusasiakkaitamme. Toivomme myös sopimusasiakkaidemme huomioivan pienten toimitusten merkittävän ympäristövaikutuksen.

Haluatko vahvistaa tilauksen?

Verkkokauppamme vuosihankintaosio toimii jälleen normaalisti.

Vantaalla tartutaan tuumasta toimeen

Me halutaan olla maailman paras Liikkuva koulu

Vantaan Simonkylän koulun pihalla ovia kohti kulkiessa on väistettävä jalkapalloa pomputtelevia porukoita, ohi lentävää sulkapalloa ja sählymailojen kanssa juoksevia oppilaita. Ovesta sisään astuessa vastassa on vielä lisää touhuavia oppilaita. Yhdet pelaavat pingistä, toiset Twisteriä ja kolmannet hyppivät lattiateippausten mukaan.

Liikkuva koulu Lekolar   Liikkuva koulu Lekolar 

Tässä koulussa todellakin liikutaan. Koulun käytävällä tulee vastaan Markus Kuusela, joka toimii Simonkylän koulun erityisopettajana sekä Liikkuva koulu -vastuuopettajana. Oppilaat huutelevat Markukselle ja kyselevät, mitä liikuntajuttuja seuraavaksi saadaan. ”Oppilaat ovat innostuneet kivasti tästä hommasta. Heitä saa napattua käytäviltä aina mukaan, kun täytyy tuunata liikuntavälineitä tai välinekirjaston lappuja”, kertoo Markus.

 

Liikkuva koulu Lekolar Liikkuva koulu Lekolar Fatboy

Simonkylän koulussa lähdettiin rohkeasti kokeilemaan omia tapoja liikuttaa lapsia ja nuoria. Markus teki paljon suunnittelutyötä yhdessä Vantaan kaupungin liikunnanohjaaja Jani Raivion kanssa. He keksivät mm. tehdä pöydistä ja laudanpätkästä pingispöydän, jota varten mailat syntyivät teknisen työn tunnilla. Koulun käytävillä on monia kiinteitä toimintapisteitä, joita voi hyödyntää välituntien ja joidenkin oppituntienkin aikana.

Liikkuva koulu parantaa yhteishenkeä

Yksi Liikkuvan koulun onnistumisen edellytyksistä on ollut se, että homma ei saa vaatia liikaa organisointia. Simonkylän koulussa oppilaat saavat itseohjautuvasti liikkua välitunneilla haluamallaan tavalla, koulu vain tarjoaa tilaa ja välineet. Yhdessä ideoidessa myös koulun yhteishenki kasvaa ja yhteisissä peleissä ylitetään luokkien välisiä rajoja.

Uusi tyyli on vaatinut myös opettajilta asennemuutosta - liikkuvista nuorista lähtee ääntä ja se on vain hyvä asia.

Markuksen suosikkituotteita