Virhe

Hups, jotain meni vikaan. Kokeile hetken kuluttua uudelleen.

Vahvista

Haluatko varmasti poistaa korin{0}?
Haluatko varmasti poistaa tuotteen?
Tilauksen arvo on alle 50,00 €. Yleisten toimitusehtojemme mukaisesti emme toimita alle 50,00 € tilauksia. Valitsemalla EI palaat lisäämään tuotteita ostoskoriin. Lekolarin yleiset toimitusehdot eivät tyypillisesti koske sopimusasiakkaitamme. Toivomme myös sopimusasiakkaidemme huomioivan pienten toimitusten merkittävän ympäristövaikutuksen.

Haluatko vahvistaa tilauksen?
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Asiakaspalvelumme sähköpostiliikenteessä on tilapäinen häiriö. Selvitämme asiaa parhaillaan ja pyrimme korjaamaan ongelman mahdollisimman pian. Pahoittelemme suuresti tästä aiheutuvaa haittaa! Tavoitat asiakaspalvelumme puhelimitse tai WhatsAppilla numerosta 09 829 4600.

Haitta-aineettomat tuotteet Lekolar

Mitä minä voin tehdä haitta-aineettoman ympäristön luomiseksi?

On tärkeää tiedostaa, ettei muutos tapahdu yhdessä yössä. Yhdelläkään koululla tai päiväkodilla ei ole resursseja hävittää kaikkia vanhoja tuotteita ja ostaa kerralla uusia. Tärkeintä on kuitenkin aloittaa prosessi ja ryhtyä tavoittelemaan täysin haitta-aineetonta päiväkotia ja koulua.

Ole siis päättäväinen! Hanki jatkossa ainoastaan haitta-aineettomia tuotteita. Uskalla kieltäytyä hyvää tarkoittavien vanhempien tuomista leluista ja askartelutarvikkeista, joiden alkuperästä ja materiaaleista et voi mennä takuuseen. Tee inventaario ja hävitä ensimmäisenä pienimpien lasten ulottumattomista kaikki tuotteet, jotka sisältävät haitallisia kemikaaleja tai vieraita aineita.

Tee inventaario:

  • Ovatko muovilelut pehmenneet tai olleet käytössä yli viisi vuotta?
  • Haisevatko lelut voimakkaasti? Haju voi tulla allergeeneista.
  • Onko teillä pehmeästä muovista tehtyjä kasseja, kenkiä, vöitä, koruja jne.?
  • Tuntuvatko jotkut muovilelut tahmeilta tai nihkeiltä?
  • Leikkivätkö lapset käytöstä poistetuilla tietokoneen näppäimistöillä, puhelimilla tai muilla vanhoilla elektronisilla välineillä? Tietokoneissa ja puhelimissa on yleensä palonestoaineita, jotka ovat haitallisia sekä terveydelle että ympäristölle.
  • Onko lapsilla käytössä muovitarvikkeita, joita ei ole tarkoitettu leluiksi? Haitalliset ftalaatit on kielletty ainoastaan leluissa. Niitä voi olla muissa muovituotteissa.
  • Ovatko lelut laatu- ja ympäristömerkittyjä? Leluilta vaaditaan CE-merkintää.
  • Ovatko lelut tulleet luotettavilta tahoilta?
  • Onhan lapsilla käytössä vain ikäryhmälle sopivia leluja ja tarvikkeita?
  • Toimita riskituotteet kierrätykseen tai poista ne ainakin pienimpien lasten ulottumattomista.

Vinkkaa vanhemmille!

Tiedota vanhempia päiväkodin tai koulun uusista tavoitteista ja toiminnasta. Kerro heille vinkkejä, kuinka he voivat lisätä haitta-aineettomien tuotteiden käyttöä kotonakin. 

Lisää tuoteturvallisuudesta ja kemikaaleista voit lukea Tukesin Turvallinen koti lapselle -oppaasta. Oppaassa käsitellään lapsen arkielämään kuuluvien tuotteiden turvallisuutta ja sen tarkoituksena on auttaa vanhempia tunnistamaan pikkulapsiin kohdistuvia vaaroja.

Haitta-aineettomilla tuotteilla varustettu päiväkoti

Hyvinkään Kenttäkadulle kohosi syksyllä 2017 Suomen ensimmäinen ja ainoa Joutsenmerkkipäiväkoti. Joutsenmerkin saamiseen on tiukat kriteerit ympäristöystävällisyydestä ja myrkyttömyydestä. Ympäristöystävälliseen ja terveelliseen rakennukseen haluttiin tietysti myös turvalliset ja allergisoimattomat lelut ja tarvikkeet, jotka löytyivät Lekolarin laajasta haitta-aineettomien tuotteiden valikoimasta. Lue lisää >>>

Oletko unohtanut salasanasi?

Haluatko tehdä ostoksia?

Jokaisen käyttäjän tulee rekisteröityä verkkokauppaan ja luoda henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Lekolar-Printel Oy:n asiakkaita ovat kaupungit ja kunnat, sekä niille peruspalveluita tuottavat yritykset. Valitettavasti emme myy yksityishenkilöille.

Rekisteröidy

Vaihda salasana

Unohditko salasanasi? Tilaa sähköpostiisi ohjeet salasanan uusimiseen.