Virhe

Hups, jotain meni vikaan. Kokeile hetken kuluttua uudelleen.

Vahvista

Haluatko varmasti poistaa korin{0}?
Haluatko varmasti poistaa tuotteen?
Tilauksen arvo on alle 50,00 €. Yleisten toimitusehtojemme mukaisesti emme toimita alle 50,00 € tilauksia. Valitsemalla EI palaat lisäämään tuotteita ostoskoriin. Lekolarin yleiset toimitusehdot eivät tyypillisesti koske sopimusasiakkaitamme. Toivomme myös sopimusasiakkaidemme huomioivan pienten toimitusten merkittävän ympäristövaikutuksen.

Haluatko vahvistaa tilauksen?
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Päivitysten vuoksi verkkokaupassamme esiintyy tilapäisiä häiriöitä. Pahoittelemme suuresti tästä aiheutuvaa haittaa! Asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa puhelimitse/ WhatsAppilla numerossa 09 8294600 ja sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@lekolar.fi

Haitta-aineettoman ja turvallisen kasvuympäristön puolesta

Me Lekolarilla otamme ympäristökysymykset vakavasti. Tuotteitamme käyttävät maailman tärkeimmät ihmiset, lapset, ja siksi olemme päättäneet omalta osaltamme kantaa vastuumme tulevien sukupolvien ympäristöstä.

Yritykset puhuvat nykyään paljon kestävästä kehityksestä. Puheen lisäksi me haluamme saada aikaan todellisia vaikutuksia. Tästä syystä emme tyydy vain täyttämään lakien mukaisia pakollisia ympäristö- ja turvallisuusvaatimuksia, vaan teemme enemmän. Esimerkiksi Haitta-aineeton -symbolin ansainneet tuotteet ovat läpäisseet vielä lakien vaatimuksiakin tiukemmat säädökset.

Green deal -sopimus auttaa vähentämään lasten altistumista haitallisille kemikaaleille varhaiskasvatuksessa

Me Lekolarilaiset olemme ilolla ottaneet vastaan uutisen 4.11.2020 solmitusta green deal -sopimuksesta, joka pyrkii minimoimaan lasten altistumisen haitallisille kemikaaleille varhaiskasvatuksessa. Uusi sopimus auttaa julkisten hankintojen tekijöitä minimoimaan päiväkotiympäristön haitalliset kemikaalit. Lue lisää uutisestamme! >>

Mitä tarkoittaa haitta-aineeton tuote?

Lekolarin kestävän kehityksen johtaja Pierre Lennartsson on Ruotsin hankintaviranomaisten asiantuntijaryhmässä, joka tekee työtä haitta-aineettomien lelujen, kalusteiden, askartelumateriaalien ja tekstiileiden eteen.

Hankintaviranomaisten tavoitteena on auttaa kuntia ja kaupunkeja hankkimaan entistä turvallisempia tuotteita päiväkoteihin ja kouluihin. Lapset ovat herkempiä kemikaaleille, koska heidän elimistönsä kehittyminen on vielä kesken. Sen tähden tietyille tuoteryhmille asetettiin lakisäännöksiäkin korkeammat vaatimukset.

- Vaatimukset ovat erittäin kovat ja ne koskevat kaikkea kalusteista leluihin ja valmisväreistä tekstiileihin. Vaatimuksia on kolmella tasolla; perus, korkea ja edelläkävijä, kertoo Pierre.

Haitta-aineettomuus edistyy Suomessa

Green deal -sopimus auttaa vähentämään lasten altistumista haitallisille kemikaaleille varhaiskasvatuksessa

Me lekolarilaiset olemme ilolla ottaneet vastaan uutisen 4.11.2020 solmitusta green deal -sopimuksesta, joka pyrkii minimoimaan lasten altistumisen haitallisille kemikaaleille varhaiskasvatuksessa. Uusi sopimus auttaa julkisten hankintojen tekijöitä minimoimaan päiväkotiympäristön haitalliset kemikaalit. Lue lisää uutisestamme! >>

Lekolar on haitta-aineettomuuden edelläkävijä

Olemme siivonneet tuotevalikoimamme nopeasti ja haitta-aineettomat tuotteet valtaavat lisää tilaa valikoimasta koko ajan. Olemme myös menneet pidemmälle kuin muut, koska olemme jo pitkään kuuluneet Ruotsin kemikaalijärjestön kehitysryhmään ja vaatineet tuotteiltamme aina lainsäädäntöä enemmän.

- Meillä jo pitkään olleet tiukat vaatimukset ovat nyt saaneet hyvät raamit haitta-aineettomien tuotevaatimusten myötä. Olemme toki etulyöntiasemassa näin suurena yrityksenä, koska meillä on käytössä alan parhaat ekspertit ja systemaattinen lähestyminen tähän tärkeään asiaan, Pierre lisää. Tuloksena on haitta-aineettomien lelujen, tarvikkeiden ja kalusteiden suuri valikoima, joka vastaa näiden todella kovien standardien vaatimuksiin.

Me menemme vielä pidemmälle

- Mutta me haluamme mennä vielä pidemmälle ja työskennellä aktiivisesti sitä kohti, että kyseenalaiset materiaalit korvattaisiin luonnollisilla materiaaleilla. Puu voi usein korvata haitallisen PVC-muovin. Tuntuu hyvältä voida tarjota päiväkodeille ekologisia Joutsenmerkittyjä patjoja ja hoitopöytiä, joissa pienet lapset viettävät paljon aikaa.

- Uusi ekopatjamme on tehty täysin ekologisista materiaaleista. Sillä on jopa GOTS-sertifikaatti, joka on johtava maailmanlaajuinen luomukuituisten tekstiilien sertifikaatti, Pierre kertoo.

Kaikki Lekolarin valmistajat –  myös Kiinassa – ovat allekirjoittaneet tiukan Code of Conductin, eli kestävän kehityksen eettiset toimintaohjeet, jotka sisältävät tiukat ympäristölliset ja sosiaaliset vaatimukset. Tuotteiden ostajien on oltava tiukkoja ja vaadittava tavarantoimittajilta enemmän tietämystä ja korkeampaa laatua.

- Ei ollut ihan helppo päästä näin pitkälle, toteaa Pierre. 

Kaikilla tekstiilitoimittajillamme on ympäristösertifikaatti

Tekstiili- ja mattoteollisuus on perinteisesti ollut hyvin kemikaalipainotteista rasittavien myrkkyjen ja huonojen työolosuhteiden vallitessa.

- Meidän jokaisella tekstiilitoimittajalla on vähintään yksi ympäristösertifikaatti. Tavoite on saada Joutsenmerkki mahdollisimman monelle tekstiilituotteellemme. Monilla tuotteillammehan on jo Öko-Tex- tai Eurokukka-merkinnät. Tämä tuntuu hyvältä ajatellen kaikkia pieniä tuotteidemme käyttäjiä, kiteyttää Pierre Lennartsson.

Entäs tuotteet, joilla ei ole haitta-aineeton symbolia?

Kaikki tuotteemme ovat tietenkin testattuja, turvallisia ja täyttävät kaikki EU-standardit ja lakisäädökset. Lelumme ovat CE-merkittyjä EU:n vaatimusten mukaisesti ja ne sisältävät vain hyväksyttyjä materiaaleja. Voit aina shoppailla meillä turvallisin mielin!

Haitta-aineettomien tuotteiden symbolin voivat saada seuraavat tuotteet:

  • lelut ja leikkitarvikkeet
  • lasten käyttöön tarkoitetut askartelutarvikkeet, langat ja kankaat
  • kalusteet

Valikoimamme muut tuotteet eivät kuulu haitta-aineettoman symbolin piiriin, minkä takia symbolia ei ole kuin yllä mainituissa tuoteryhmissä.

Oletko unohtanut salasanasi?

Haluatko tehdä ostoksia?

Jokaisen käyttäjän tulee rekisteröityä verkkokauppaan ja luoda henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Lekolar-Printel Oy:n asiakkaita ovat kaupungit ja kunnat, sekä niille peruspalveluita tuottavat yritykset. Valitettavasti emme myy yksityishenkilöille.

Rekisteröidy

Vaihda salasana

Unohditko salasanasi? Tilaa sähköpostiisi ohjeet salasanan uusimiseen.