Virhe

Hups, jotain meni vikaan. Kokeile hetken kuluttua uudelleen.

Vahvista

Haluatko varmasti poistaa korin{0}?
Tilauksen arvo on alle 50,00 €. Yleisten toimitusehtojemme mukaisesti emme toimita alle 50,00 € tilauksia. Valitsemalla EI palaat lisäämään tuotteita ostoskoriin. Lekolarin yleiset toimitusehdot eivät tyypillisesti koske sopimusasiakkaitamme. Toivomme myös sopimusasiakkaidemme huomioivan pienten toimitusten merkittävän ympäristövaikutuksen.

Haluatko vahvistaa tilauksen?

Puhelinpalvelussamme on tällä hetkellä ruuhkaa.

Otathan tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse asiakaspalvelu@lekolar.fi.

Lekolar ja ympäristö

Olemme paneutuneet ympäristökysymyksiin jo useiden vuosien ajan. Tuotteitamme käyttävät maailman tärkeimmät ihmiset, lapset, ja siksi olemme päättäneet omalta osaltamme kantaa vastuumme tulevien sukupolvien ympäristöstä.

Ympäristöpolitiikkamme

Liikeideamme on tarjota esikouluille ja kouluille tuotteita, joita ne tarvitsevat voidakseen kehittää oppimisympäristöjään. Kauaskantoisella ympäristöajattelulla ja ympäristömyönteisillä prosesseilla ja rutiineilla on oppimisympäristöissä tärkeä rooli. Tämä vuoksi Lekolar

 1. ottaa ympäristönäkökohdat huomioon kaikessa toiminnassaan
 2. edistää kestävää kehitystä ryhtymällä taloudellisesti kohtuullisiin ennaltaehkäiseviin toimiin ympäristökuormituksensa vähentämiseksi ja saasteriskien minimoimiseksi
 3. pitää lakeja ja asetuksia minimivaatimuksina, jotka on ylitettävä
 4. näkee ympäristötyön jatkuvana parannusprosessina
 5. laatii tämän ympäristöpolitiikan pohjalta toimintaohjelman, jota tarkistetaan jatkuvasti ja sovitetaan vallitseviin olosuhteisiin ja ympäristöalan uusiin kokemuksiin.

Lekolarin ympäristöjärjestelmällä on ISO14001-sertifikaatti.

Ympäristötavoitteemme

Neljä ympäristötyötämme ohjaavaa perusperiaatetta ovat seuraavat.

 1. Käytämme uusiutumattomia luonnonvaroja mahdollisimman vähän.
 2. Käytämme luonnolle vieraita aineita mahdollisimman vähän.
 3. Toimintamme ei saa haitata luonnon kiertokulkua.
 4. Käytämme energiaa ja luonnonvaroja mahdollisimman tehokkaasti ja siten mahdollisimman vähän.

Ympäristö on meillä aina etusijalla ja valitsemme tuotteita, jotka ovat ympäristön kannalta parhaita. Tämä koskee sekä myymiämme tuotteita että tuotteita ja palveluja, joita käytämme omassa toiminnassamme.

Muita kestävän kehityksen tavoitteitamme ovat seuraavat.

 1. Noudatamme lakeja, viranomaisten määräyksiä ja muita määräyksiä.
 2. Vältämme tuotteita, jotka sisältävät ympäristöä paljon kuormittavia kemikaaleja.
 3. Toimimme mahdollisimman energiatehokkaasti mm. vaikuttamalla tavarantoimittajiimme, asiakkaisiimme ja muihin sidosryhmiin. Teemme heidän kanssaan yhteistyötä ympäristöhaittojen vähentämiseksi.
 4. Hyödynnämme uusinta tekniikkaa, joka vähentää ympäristökuormitusta.
 5. Vähennämme synnyttämämme jätteen ja erityisesti kaatopaikkajätteen määrää.
 6. Vähennämme energiankulutustamme ja ilmaan päästöjä.
 7. Ostamme tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja joilla on pitkä käyttöikä.
 8. Kierrätämme pakkausmateriaalit ja minimoimme siten syntyvää jätteen määrää.
 9. Järjestämme rahdit niin, että autot ovat aina täyteen lastattuja.
 10. Lisäämme Lekolarin työntekijöiden ympäristötietoutta jatkuvan koulutuksen avulla.
 11. Mittaamme ja seuraamme omaa sähkön, veden, bensiinin, aaltopahvin yms. kulutustamme.
 12. Parannamme ympäristötyötämme jatkuvasti ja kehitämme sitä tavoitteidemme mukaiseksi.

 

Ympäristötekomme

Kemikaalit

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, miten seuraamme aiheuttamaamme ympäristökuormitusta.

 • Ennen kuin hyväksymme uuden tuotteen valikoimiimme, vaadimme siitä täydellisen tuoteselosteen, jonka voimme hyväksyä. Tämä koskee tuotteen materiaaleja ja pakkausta sekä sen valmistusta ja jakelua.
 • Kaikkien myymiemme kemikaalituotteiden (kuten erilaisten maalien ja värien) käyttöturvallisuustiedotteet ovat asiakkaidemme käytettävissä verkkokaupassamme.
 • Kaikki lapsille tarkoitetut maalit ja värit ovat myös saaneet tanskalaisen Faellesrådet for Formnings- og Hobbymaterialer -neuvoston A-hyväksynnän. Sen vaatimukset ovat joiltakin osin jopa tiukemmat kuin EU:n REACH-kemikaaliasetuksen.
 • Kaikki maaliemme ja väriemme ainesosat ovat luonnollisesti EU:n REACH-kemikaaliasetuksen mukaisesti rekisteröityjä.
 • Kaikista Pohjoismaihin tuotavista kemikaaleista tehdään ilmoitus myös tuontimaan kemikaalivalvontayksikölle, joka Suomessa on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

 

Pakkausmateriaalit ja painotuotteet

Pyrimme supistamaan pakkausmateriaalien käyttöä niin pitkälle kuin mahdollista ilman että altistamme tuotteitamme kuljetusvaurioille. Olemme kieltäneet PVC-muovin käytön Lekolarin tuotteiden pakkausmateriaalina. Me myös kierrätämme lähes kaiken tavarantoimittajiemme lähetyksissä tulevan pakkausmateriaalin. Luetteloitamme ja muita markkinointimateriaalejamme painavilta painotaloilta edellytämme, että ne ovat ympäristösertifioituja ja että kaikki painotuotteemme painetaan ympäristöhyväksytylle paperille.

Kuljetukset ja ajoneuvot

Lekolarin toiminnassa energiaa kuluttaa eniten tuotteiden kuljetus asiakkaille. Ostamme rahtipalvelut ympäristösertifioiduilta huolintaliikkeiltä. Energiankulutuksen vähentämiseksi pyrimme järjestämään toimitukset niin, että autot kulkevat mahdollisuuksien mukaan aina täysinä. Tammikuussa 2011 keskitimme varastomme Osbyhyn. Siirron ympäristövaikutukset olivat positiiviset, koska pystyimme näin vähentämään energiankulutusta ja kuljetuksia. 

 

Ympäristömerkinnät

Tuotteiden ympäristöystävällisyys ei aina näy päällepäin. Siksi olemme päätyneet hyödyntämään riippumattomien osapuolten myöntämiä ympäristösertifikaatteja. Näitä tunnettuja, tuotteidemme saamia ympäristömerkkejä ovat muun muassa seuraavat. Kuvastojen ja verkkokaupan tuotetiedoista löydät merkinnät tuotteelle myönnetyistä ympäristösertifikaateista sekä tiedot tuotteen valmistusmateriaalista.

 

Svanen, miljömärkning

Joutsenmerkki

Joutsenmerkki on Pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki, joka kertoo tuotteen olevan ympäristön kannalta parhaiden joukossa.  Joutsenmerkittyjen tuotteiden ja palveluiden on täytettävä tiukat ympäristövaatimukset, jotka perustuvat elinkaariajatteluun eli huomioivat tuotteiden raaka-aineet, valmistuksen, käytön sekä loppusijoituksen. Lisäksi vaatimuksia asetetaan laadulle, terveydelle ja turvallisuudelle. Kriteerit on laadittu 65 eri tuoteryhmälle. Joutsenmerkki takaa, että tuotteen tai palvelun ympäristövaikutuksista on tehty perusteellinen arvio ja asiantuntijat ovat tarkastaneet myös tuotteen laatu- ja terveysvaikutukset.

Kaikki kulutus haittaa ympäristöä, mutta joidenkin tuotteiden ympäristöhaitat ovat muita pienempiä. Tällaiset tuotteet ovat oikeutettuja käyttämään Joutsenmerkkiä. Näin sinulla ostajana on mahdollisuus toimia ympäristön parhaaksi.

Sininen enkeli

Sininen enkeli on maailman vanhin ympäristömerkki, joka perustettiin jo vuonna 1978. Merkki myönnetään tuotteille ja palveluille, joiden ympäristöedut ovat selvät muihin saman tuoteryhmän tuotteisiin ja palveluihin verrattuina. Kriteereinä käytetään mm. päästöjä, energiankulutusta, melutasoa, käyttöikää sekä sitä, kuinka turvallinen tuote on käyttäjälleen.

Paper Profile

Paper Profile on vapaaehtoinen, kansainvälisesti yhtenäinen ympäristötuoteseloste, joka antaa paperin ostajalle tietoa paperin ympäristöominaisuuksista: ilmoitettavia tekijöitä ovat päästöt ilmaan ja veteen, kiinteiden jätteiden sijoittaminen sekä ostetun sähkön käyttö. Paper Profilessa mukana olevat sellun ja paperin tuottajat ovat sitoutuneet minimoimaan toimintansa ympäristövaikutuksia. Paper Profilessa ovat mukana kaikki johtavat paperinvalmistajat. 

FSC

Forest Stewardship Council (FSC) on kansainvälinen metsätalouden tuotteille myönnettävä ympäristömerkintä, joka kertoo että käytetty puuraaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

PEFC

Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) on kansainvälinen metsäsertifiointi- sekä puu- ja paperituotteiden merkintäjärjestelmä. Järjestelmän tavoitteena on edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa. 

 

Öko-Tex

Öko-Tex eli turvallinen tekstiili -merkintä: sillä merkityt tekstiilit eivät sisällä iholle ja terveydelle vaarallisia aineita. 

 

Eurokukka

Eurokukka on EU:n virallinen ympäristömerkki. Eurokukalla merkityt tuotteet kuormittavat koko elinkaarensa aikana (raaka-aineesta jätteeksi) mahdollisimman vähän ympäristöä ja aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa ihmisen terveydelle. Eurokukka-ympäristömerkin saadakseen tuotteen on täytettävä tietyt laadulliset ja toiminnalliset vaatimukset.

 

Möbelfakta

Möbelfakta-merkillä merkityt kalusteet täyttävät kansainvälisten ympäristöstandardien vaatimukset ja voimassaolevat laatuvaatimukset. Ne on valmistettu eettisten säännöstöjen mukaisesti.

 

Ympäristösertifiointi 

Lekolar on vuodesta 1999 alkaen ollut ympäristösertifioitu ISO 14001 -standardin mukaisesti. Sertifioinnin on myöntänyt Bureau Veritas. Se tarkoittaa, että ympäristöjärjestelmämme täyttää todistetusti erittäin tiukat vaatimukset. Se on samalla myös tehokas työkalu, joka auttaa meitä mittaamaan, tarkkailemaan ja kehittämään ympäristötyömme laatua. Ympäristöjärjestelmämme on johtamistyökalu, joka ohjaa ympäristötyötämme. 

Ympäristösertifiointi tarkoittaa, että

 • Käytämme ISO-14001-ympäristöjärjestelmää.
 • Toimintamme tarkastetaan säännöllisesti ja meillä vierailevat auditoijat auttavat meitä ylläpitämään ympäristövelvoitettamme ja huolehtimaan tehokkaasta ympäristöjohtamisesta.
 • Vastuumme ympäristöstä ulottuu niin asiakkaisiin kuin työntekijöihimme.
 • Osana toimintamme ohjausta on strateginen ja järjestelmällinen ympäristöasioita koskeva suunnitelma.
 • Meille on tärkeää kehittää toimintaamme niin, että se on entistä ympäristöystävällisempää.

 

 suurennuslasi

 

 

Oletko unohtanut salasanasi?

Haluatko tehdä ostoksia?

Jokaisen käyttäjän tulee rekisteröityä verkkokauppaan ja luoda henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Huom! Emme tee kuluttajakauppaa. Lekolar-Printel Oy:n asiakkaita ovat kaupungit ja kunnat, sekä niille peruspalveluita tuottavat yritykset.

Rekisteröidy

Vaihda salasana

Unohditko salasanasi? Tilaa sähköpostiisi ohjeet salasanan uusimiseen.