Virhe

Hups, jotain meni vikaan. Kokeile hetken kuluttua uudelleen.

Vahvista

Haluatko varmasti poistaa korin{0}?
Tilauksen arvo on alle 50,00 €. Yleisten toimitusehtojemme mukaisesti emme toimita alle 50,00 € tilauksia. Valitsemalla EI palaat lisäämään tuotteita ostoskoriin. Lekolarin yleiset toimitusehdot eivät tyypillisesti koske sopimusasiakkaitamme. Toivomme myös sopimusasiakkaidemme huomioivan pienten toimitusten merkittävän ympäristövaikutuksen.

Haluatko vahvistaa tilauksen?

Ympäristö & haitta-aineettomuus

Me Lekolarilla otamme ympäristökysymykset vakavasti. Tuotteitamme käyttävät maailman tärkeimmät ihmiset, lapset, ja siksi olemme päättäneet omalta osaltamme kantaa vastuumme tulevien sukupolvien ympäristöstä.

Yritykset puhuvat nykyään paljon kestävästä kehityksestä. Puheen lisäksi me haluamme saada aikaan todellisia vaikutuksia. Tästä syystä emme tyydy vain täyttämään lakien mukaisia pakollisia ympäristö- ja turvallisuusvaatimuksia, vaan teemme enemmän. Esimerkiksi Haitta-aineeton -symbolin ansainneet tuotteet ovat läpäisseet vielä lakien vaatimuksiakin tiukemmat säädökset.

Kasvatamme jatkuvasti valikoimamme joutsenmerkittyjen tuotteiden osuutta. Toimialamme asettaa tässä haasteita. Kalusteiden ja erityisesti lelujen Joutsenmerkin vaatimukset ovat todella tiukat - ja hyvä niin. Asiakkaamme voivat olla varmoja siitä, että tuote täyttää kaikki mahdolliset ympäristövaatimukset.

Klikkaa alta Haitta-aineeton -symbolia ja lue lisää työstämme turvallisempien kasvu- ja oppimisympäristöjen puolesta. Joutsenmerkki-logoa klikkaamalla löydät sekä Joutsenmerkin että muut käyttämämme ympäristömerkit sekä tietoa niiden merkityksestä.

  Haitta-aineettomuus

   

      Ympäristömerkinnät

 

Ympäristöpolitiikkamme

Liikeideamme on tarjota esikouluille ja kouluille tuotteita, joita ne tarvitsevat voidakseen kehittää oppimisympäristöjään. Kauaskantoisella ympäristöajattelulla ja ympäristömyönteisillä prosesseilla ja rutiineilla on oppimisympäristöissä tärkeä rooli.

Tämän vuoksi Lekolar:

 1. ottaa ympäristönäkökohdat huomioon kaikessa toiminnassaan
 2. edistää kestävää kehitystä ryhtymällä taloudellisesti kohtuullisiin ennaltaehkäiseviin toimiin ympäristökuormituksensa vähentämiseksi ja saasteriskien minimoimiseksi
 3. pitää lakeja ja asetuksia minimivaatimuksina, jotka on ylitettävä
 4. näkee ympäristötyön jatkuvana parannusprosessina
 5. laatii tämän ympäristöpolitiikan pohjalta toimintaohjelman, jota tarkistetaan jatkuvasti ja sovitetaan vallitseviin olosuhteisiin ja ympäristöalan uusiin kokemuksiin.

Lekolarin ympäristöjärjestelmällä on ISO14001-sertifikaatti.

Ympäristötavoitteemme

Neljä ympäristötyötämme ohjaavaa perusperiaatetta ovat seuraavat.

 1. Käytämme uusiutumattomia luonnonvaroja mahdollisimman vähän.
 2. Käytämme luonnolle vieraita aineita mahdollisimman vähän.
 3. Toimintamme ei saa haitata luonnon kiertokulkua.
 4. Käytämme energiaa ja luonnonvaroja mahdollisimman tehokkaasti ja siten mahdollisimman vähän.

Ympäristö on meillä aina etusijalla ja valitsemme tuotteita, jotka ovat ympäristön kannalta parhaita. Tämä koskee sekä myymiämme tuotteita että tuotteita ja palveluja, joita käytämme omassa toiminnassamme.

Muita kestävän kehityksen tavoitteitamme ovat seuraavat.

 1. Noudatamme lakeja, viranomaisten määräyksiä ja muita määräyksiä.
 2. Vältämme tuotteita, jotka sisältävät ympäristöä paljon kuormittavia kemikaaleja.
 3. Toimimme mahdollisimman energiatehokkaasti mm. vaikuttamalla tavarantoimittajiimme, asiakkaisiimme ja muihin sidosryhmiin. Teemme heidän kanssaan yhteistyötä ympäristöhaittojen vähentämiseksi.
 4. Hyödynnämme uusinta tekniikkaa, joka vähentää ympäristökuormitusta.
 5. Vähennämme synnyttämämme jätteen ja erityisesti kaatopaikkajätteen määrää.
 6. Vähennämme energiankulutustamme ja ilmaan päästöjä.
 7. Ostamme tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja joilla on pitkä käyttöikä.
 8. Kierrätämme pakkausmateriaalit ja minimoimme siten syntyvää jätteen määrää.
 9. Järjestämme rahdit niin, että autot ovat aina täyteen lastattuja.
 10. Lisäämme Lekolarin työntekijöiden ympäristötietoutta jatkuvan koulutuksen avulla.
 11. Mittaamme ja seuraamme omaa sähkön, veden, bensiinin, aaltopahvin yms. kulutustamme.
 12. Parannamme ympäristötyötämme jatkuvasti ja kehitämme sitä tavoitteidemme mukaiseksi.

Ympäristötekomme

Kemikaalit

Esimerkkejä siitä, miten seuraamme aiheuttamaamme ympäristökuormitusta.

 • Ennen kuin hyväksymme uuden tuotteen valikoimiimme, vaadimme siitä täydellisen tuoteselosteen, jonka voimme hyväksyä. Tämä koskee tuotteen materiaaleja ja pakkausta sekä sen valmistusta ja jakelua.
 • Kaikkien myymiemme kemikaalituotteiden (kuten erilaisten maalien ja värien) käyttöturvallisuustiedotteet ovat asiakkaidemme käytettävissä verkkokaupassamme.
 • Kaikki lapsille tarkoitetut maalit ja värit ovat myös saaneet tanskalaisen Faellesrådet for Formnings- og Hobbymaterialer -neuvoston A-hyväksynnän. Sen vaatimukset ovat joiltakin osin jopa tiukemmat kuin EU:n REACH-kemikaaliasetuksen.
 • Kaikki maaliemme ja väriemme ainesosat ovat luonnollisesti EU:n REACH-kemikaaliasetuksen mukaisesti rekisteröityjä.
 • Kaikista Pohjoismaihin tuotavista kemikaaleista tehdään ilmoitus myös tuontimaan kemikaalivalvontayksikölle, joka Suomessa on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

Pakkausmateriaalit ja painotuotteet

Pyrimme supistamaan pakkausmateriaalien käyttöä niin pitkälle kuin mahdollista ilman että altistamme tuotteitamme kuljetusvaurioille. Olemme kieltäneet PVC-muovin käytön Lekolarin tuotteiden pakkausmateriaalina. Me myös kierrätämme lähes kaiken tavarantoimittajiemme lähetyksissä tulevan pakkausmateriaalin. Luetteloitamme ja muita markkinointimateriaalejamme painavilta painotaloilta edellytämme, että ne ovat ympäristösertifioituja ja että kaikki painotuotteemme painetaan ympäristöhyväksytylle paperille.

Kuljetukset ja ajoneuvot

Lekolarin toiminnassa energiaa kuluttaa eniten tuotteiden kuljetus asiakkaille. Ostamme rahtipalvelut ympäristösertifioiduilta huolintaliikkeiltä. Energiankulutuksen vähentämiseksi pyrimme järjestämään toimitukset niin, että autot kulkevat mahdollisuuksien mukaan aina täysinä. Tammikuussa 2011 keskitimme varastomme Osbyhyn. Siirron ympäristövaikutukset olivat positiiviset, koska pystyimme näin vähentämään energiankulutusta ja kuljetuksia. 

Ympäristösertifiointi

Lekolar on vuodesta 1999 alkaen ollut ympäristösertifioitu ISO 14001 -standardin mukaisesti. Sertifioinnin on myöntänyt Bureau Veritas. Se tarkoittaa, että ympäristöjärjestelmämme täyttää todistetusti erittäin tiukat vaatimukset. Se on samalla myös tehokas työkalu, joka auttaa meitä mittaamaan, tarkkailemaan ja kehittämään ympäristötyömme laatua. Ympäristöjärjestelmämme on johtamistyökalu, joka ohjaa ympäristötyötämme. 

Ympäristösertifiointi tarkoittaa, että

 • Käytämme ISO-14001-ympäristöjärjestelmää.
 • Toimintamme tarkastetaan säännöllisesti ja meillä vierailevat auditoijat auttavat meitä ylläpitämään ympäristövelvoitettamme ja huolehtimaan tehokkaasta ympäristöjohtamisesta.
 • Vastuumme ympäristöstä ulottuu niin asiakkaisiin kuin työntekijöihimme.
 • Osana toimintamme ohjausta on strateginen ja järjestelmällinen ympäristöasioita koskeva suunnitelma.
 • Meille on tärkeää kehittää toimintaamme niin, että se on entistä ympäristöystävällisempää.

Oletko unohtanut salasanasi?

Haluatko tehdä ostoksia?

Jokaisen käyttäjän tulee rekisteröityä verkkokauppaan ja luoda henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Huom! Emme tee kuluttajakauppaa. Lekolar-Printel Oy:n asiakkaita ovat kaupungit ja kunnat, sekä niille peruspalveluita tuottavat yritykset.

Rekisteröidy

Vaihda salasana

Unohditko salasanasi? Tilaa sähköpostiisi ohjeet salasanan uusimiseen.