Virhe

Hups, jotain meni vikaan. Kokeile hetken kuluttua uudelleen.

Vahvista

Haluatko varmasti poistaa korin{0}?
Tilauksen arvo on alle 50,00 €. Yleisten toimitusehtojemme mukaisesti emme toimita alle 50,00 € tilauksia. Valitsemalla EI palaat lisäämään tuotteita ostoskoriin. Lekolarin yleiset toimitusehdot eivät tyypillisesti koske sopimusasiakkaitamme. Toivomme myös sopimusasiakkaidemme huomioivan pienten toimitusten merkittävän ympäristövaikutuksen.

Haluatko vahvistaa tilauksen?

Ilmoitus verkkokaupan päivityksestä ja hinnoista

Päivitämme verkkokauppaamme. Tästä johtuen tuotteiden hinnat tulevat näkyviin vasta kirjautumisen jälkeen. Kirjauduthan siis sisään tunnuksillasi. Otathan tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme 09 8294 600 / asiakaspalvelu@lekolar.fi. Asiakaspalvelumme on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8.00 - 16.00.

Toiminnallinen oppiminen

Ideoita toiminnalliseen oppimiseen

Toiminnallinen oppiminen on avainasemassa uudessa vuonna 2016 alkaneessa opetussuunnitelmassa sekä korostetusti esillä valtioneuvoston hallitusohjelmassa. Oppitunneilla istutaan aiempaa vähemmän nenä kiinni kirjassa, ja tuntiopetukseen liittyy vahvasti oppilaan fyysinen aktiivisuus ja omatoimisuus. Toiminnallisen oppimisen perustana on, että lapset saavat oppiessaan käyttää useampia aisteja, jolloin opetus on konkreettista sekä helpommin ymmärrettävää.

Yhdessä Pihkainmäen koulun ja heidän aktiivisen henkilökuntansa kanssa tarjoamme teille vinkkejä ja ideoita toiminnalliseen oppimiseen. Alla näet esimerkkejä tuntien sisällöistä ja oppilaita aktivoivista tehtävistä. Olemme myös koonneet valmiiksi liikkuvalle luokalle sopivat tuotepaketit Noppisen ja Pehmosen. Tehtäviä voi vapaasti laajentaa ja muokata koskemaan mitä tahansa oppiaineita ja luokkatasoja. Näiden vinkkien avulla kuka tahansa pystyy ottamaan toiminnallisen oppimisen mukaan koulupäivien suunnitteluun. Toiminnallinen oppiminen lisää myös oppilaiden innostusta uusien asioiden opetteluun, kun he saavat käyttää uudenlaisia keinoja ja oppimisvälineitä. 

 

Toiminnallinen oppiminen: Äidinkieli, vokaalien harjoittelu

Laitetaan hernepussit kirjaimilla kahteen tai useampaan kasaan, jos hernepusseja on useampi paketti. Oppilaat muodostavat viestijoukkueita. Yksi oppilas joukkueesta kerrallaan lähtee etsimään kirjainkasasta vokaalin ja tuo sen omalle joukkueelle. Voittajajoukkue on se, joka saa kerättyä eniten vokaaleja. Kun vokaalit on kerätty, järjestetään ne aakkosjärjestykseen ryhmissä. 
Jatketaan esim. siten, että keksitään ryhmissä mahdollisimman paljn sanoja, joissa on pitkä vokaali ja/tai diftongi. Aikaa 5 minuuttia ja eniten oikeita sanoja keksinyt ryhmä voittaa.

Toiminnallinen oppiminen: Äidinkieli, vokaalien harjoittelu
Toiminnallinen oppiminen: Englanti, sanaston harjoittelu

Tähän tarvitaan noppia omille ideoille, joiden taskuihin laitetaan sanoja ja numeroita.
Muovitaskun alle voi laittaa sanoja suomeksi ja tehtävänä on sanoa ne englanniksi ja keksiä niistä lause. Kymmenlukuja ja maatilan eläimiä voi harjoitella pareittain, jolloin toinen parista heittää eläinnoppaa ja muodostaa kysymyksen "How many ducks do you have?", mihin toinen vastaa "I have hundred ducks.". 

Toiminnallinen oppiminen: Englanti, sanaston harjoittelu
Toiminnallinen oppiminen: Englanti, numeroiden kertaus

Laitetaan numeromattopalat sekalaiseen järjestykseen lattialle. Oppilaat ovat pareittain tai pienissä ryhmissä ja sanovat toisilleen lukuja tai lukusarjoja englanniksi ja pari hyppää kyseiselle luvulle. Muut tarkistavat menikö oikein. Haastetta saa sanomalla pidempiä lukusarjoja, jolloin parin tehtävänä on päästä maton toiselle laidalle. 

Toiminnallinen oppiminen: Englanti, numeroiden kertaus
Toiminnallinen oppiminen: Englanti, sanaston harjoittelu viestillä

Kartioiden alle on piilotettu sanoja eri värisille lapuille. Sanat voivat vaihtua kausittain ja teemoittain, esim. pääsiäissanoja, joulusanoja, kevätsanoja jne. Oppilaat jaetaan joukkoeisiin ja jokaiselle joukkueelle annetaan oma väri. Joukkuiden ensimmäiset juoksevat kartioille, joistaa saa nostaa vain yhden. Jos kartion alla on oman joukkueen värinen lappu, otetaan se mukaan. Jos toisen joukkueen värinen lappu, jätetään se kartion alle. Juostaan takaisin jonon viimeiseksi ja seuraavat lähtevät matkaan. Jatketaan kunnes kaikki oman joukkueen laput on löydetty, minkä jälkeen lappujen sanat kirjoitetaan englanniksi paperille. Haastetta saa esim. keksimällä sanoista lauseita. Nopein joukkue voittaa.

Toiminnallinen oppiminen: Englanti, sanaston harjoittelu viestillä
Toiminnallinen oppiminen: Matematiikka, kertotaulujen kertaus

Tähän tarvitaan noppia omille ideoille ja koripalloja
Jaetaan luokka kahteen joukkueeseen. Joukkueet asettuvat jonoon.
Ensimmäiset jonossa juoksevat noppien luo ja heittävät nopat. He muodostavat luvuista kertolaskun. Muu joukkue laskee kertolaskun ja huutaa vastauksen. Nopanheittäjä pomputtaa koripallolla yhtä monta kertaa, kuin mitä vastaus on. 
Heittäjä palaa jonon viimeiseksi ja seuraava lähtee matkaan. 
Nopein joukkue voittaa.

Toiminnallinen oppiminen: Matematiikka, kertotaulujen kertaus
Toiminnallinen oppiminen: Matematiikka, kertolaskuja numerokartioilla

Tähän tarvitaan numerokartioita, koripalloja ja rengasheittopelin renkaita.
Jaetaan luokka kahteen joukkueeseen. Joukkueet asettuvat jonoon. Ensimmäiset jonossa juoksevat koripalloa kuljettaen kartioiden luo ja heittävät kaksi rengasta kartioihin. Heittäjä muodostaa luvuista kertolaskun ja muu joukkue laskee ja huutaa vastauksen. Kun tulee oikea vastaus, heittäjä juoksee jonon viimeiseksi ja seuraava jonossa lähtee matkaan.

Toiminnallinen oppiminen: Matematiikka, kertolaskuja numerokartioilla
Toiminnallinen oppiminen: Matematiikka, symmetria

Oppilaat harjoittelevat symmetriaa ja hahmottamista tekemällä geometrisista paloista symmetriakuvioita. 

Toiminnallinen oppiminen: Matematiikka, symmetria
Oletko unohtanut salasanasi?

Haluatko tehdä ostoksia?

Jokaisen käyttäjän tulee rekisteröityä verkkokauppaan ja luoda henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Huom! Emme tee kuluttajakauppaa. Lekolar-Printel Oy:n asiakkaita ovat kaupungit ja kunnat, sekä niille peruspalveluita tuottavat yritykset.

Rekisteröidy

Vaihda salasana

Unohditko salasanasi? Tilaa sähköpostiisi ohjeet salasanan uusimiseen.